Image
Ellivuori Resortin ja lähialueen

Luonto ja luontoreitit

Ellivuori Resortin jylhissä maisemissa on luonnonkauniita polkuja ja erinomaisia pyöräilyreittejä. Talvella hiihtolatuja on 3 km.

Ellivuori Resortin luontoreittikarttoja on jakelussa Hotelli-ravintola Ellivuoren vastaanotossa sekä kaupungin matkailuinfossa Pukstaavissa (Suomalaisen kirjan museo kaupungin keskustassa).

Alta löydät reittikarttoja pdf-formaatissa talletettavaksi tai tulostettavaksi. Löydät myös lisää tietoa ja linkkejä lähialueiden kohteista.

Image

Reittikartat

Kartassa on merkittynä kuusi Ellivuori Resortin läheisyydessä olevaa luontoreittiä, joiden pituudet vaihtelevat 1,3 kilometristä 6,4 kilometriin. Näistä reiteistä ovat maastoon merkitty Pirunpolku (sininen reitti) ja Pirunkierto (punainen reitti). Muut reitit merkitään maastoon vuoden 2021 aikana.

Karttaan on merkitty myös tärkeitä kohdepisteitä, kuten kuivakäymälät (joista toinen, leirintäaluetta lähinnä oleva, rakennetaan vuonna 2021), parkkialue, uimaranta, nuotipaikka, laavu, sekä resortin palveluita (mm. ravintola, leirintäalue).

Lataa reittikartta (pdf)
Image

Pyöräilyreitit

Pyöräily on suosittu tapa liikkua lähiympäristössä ja luonnossa. Pyöräillessä voi ihailla omaan tahtiin Sastamalan kauniita maisemia. Ellivuorta koskevat pyöräilyreitit ovat koottu yhteen ja ne ovat noin 20–40 kilometrin mittaisia. Reittien pituudet sekä merkinnät tien päällystyksestä löytyvät kartoista.

Reiteillä voi nauttia esimerkiksi Rautaveden tai Liekoveden järvimaisemista, Ellivuoren ja Häijään jylhästä maastosta tai kylien idyllisestä maaseudusta.

Hotelli-ravintola Ellivuoresta voi vuokrata sähköavusteisen fatbiken.

Katso vuokrapyörät
Image

Ellivuori - Otamus - Häijää

Ellivuori-Otamus-Häijää -reitti kulkee jylhässä ja metsäisessä maastossa Ellivuoren, Otamuksen ja Häijään kuvankauniissa maisemissa enimmäkseen sorateillä. Häijäässä on monipuolinen palvelukeskittymä kauppoineen ja ravintoloineen, ja kesäaikaan voi poiketa matkan varrella vaikka kahvilla Otamus-kahvilassa.

Otamuksella on myös luontoreittejä ja laavu ja sieltä on Siuron kautta yhteys myös PyhäNäsi-reitistöön kuuluvaan Pyhäjärvireittiin.

Lataa reittikartta (pdf)
Image

Ellivuori - Ritajärvi

Ellivuori-Ritajärvi -reitti kulkee Ellivuoresta Ritajärven luonnonsuojelualueen suosituille ulkoilureiteille. Matkan varrella eväsreppua voi täydentää Karkun Kyläkaupassa ja nauttia eväitä vaikka Ritajärven taukopaikoilla. Ellivuoressa on resortin palvelut sekä upeiden maisemien Pirunvuori ja taitelija-ateljee Pirunvuoren Kivilinna.
Lataa reittikartta (pdf)
Image

Kuuden sillan kierros

Kuuden sillan lenkki kiertää Kulo- ja Rautaveden saaria idyllisessä maalaismaisemassa. Vesistön ylityksiä kertyy peräti kuusi, kun Karkunkylästä edetään Salonsaareen, Isosaareen, mantereen kautta Kutalansaareen ja jälleen mantereelle Kärppäläntielle.

Kesäaikaan reitin varrella palvelee kesäkioski Kutalan Kasino, jossa on pitkin kesää myös erilaisia tapahtumia. Reitiltä on Tottijärven kautta yhteys PyhäNäsi-reitistöön kuuluvaan Pyhäjärvireittiin.

Lisää reittejä löytyy VisitSastamalan nettisivuilta »

Lataa reittikartta (pdf)
Image

Pirunvuori

Pirunvuori on ollut upeiden maisemiensa vuoksi 1800-luvun puolivälistä lähtien suosittu käyntikohde. Pirunvuorella sijaisee luonnonkivistä rakennettu taidemaalari Emil Danielssonin (1882-1967) erämaa-ateljee. Kivilinna rakennettiin vuonna 1906 yhden kesän aikana muutaman paikallisen miehen voimin ilman nykyaikaisia rakennusvälineitä. Emil Danielsson saapui Saga-vaimonsa (o.s. Aurora Andelin) kanssa joka kesä Karkun Pirunvuorelle lähes kuudenkymmenen vuoden ajan.

Sastamalan kaupunki pitää Kivilinnaa auki kesäisin, ja tällöin kivilinnassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. 

Image

Ritajärvi

Ritajärven luonnonsuojelualue luontoreitteineen tarjoaa merkittyjä, eripituisia luontopolkuja. Alueen muodostavat kolme erämaista järveä, joiden ympärillä luokitukseltaan keskivaativat retkeilyreitit polveilevat vanhojen metsien monimuotoisissa maisemissa.

Ellivuoresta on matkaa Ritajärvelle noin 19 km.

Ritajärven sivusto
Ritajärven kartta (pdf)
Image

Otamus

Otamuksen luontoalueelta löytyvät kahvila, laavu, grillaus- ja uimapaikka, WC, vesipiste, vierasvenelaituri ja ramppi veneenlaskua varten.

Alue tarjoaa retkeilijälle myös kolme eri rengasreittiä, joiden solmukohdassa kahvila sijaitsee.

Ellivuoresta on matkaa Otamukseen noin 15 km.

Tutustu Otamukseen
Liiku upeissa maisemissa

Luontoreitit kuvagalleria

Ellivuori Resort
YHTEYSTIEDOT

Yritys- / Ryhmämyynti

Myyntipalvelu


Pöytävaraukset ja ruokailu

Ravintola